• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • blue color
  • green color
Info Posetite Sportski objekti
Sportski objekti
Kvalitetne sportske objekte u opštini Žitište poseduju naseljena mesta Žitište, Banatski Dvor i Ravni Topolovac.
 
Naseljeno mesto Žitište u okviru sportskog kompleksa "Dragan Vučurević - Vučko" raspolaže sa dva fudbalska terena, jednim glavnim i jednim pomoćnim, i svlačionicom koja pruža sve potrebne uslove sportistima. Kao sastavni segment ovog sportskog kompleksa na otvorenom nalaze se još i teren za rukomet, košarku, odbojku i mali fudbal. Neposredno pored sportskog kompleksa, nalazi se i "Deda Jockov" park sa kvalitetnom trim stazom, čime ovaj park može da posluži kao izvrsno mesto za rekraciju i predah za sve sportiste i rekreativce. U okviru osnovne škole "Sveti Sava" sportska sala pruža mogućnost bavljenja košarkom i odbojkom. U ovom objektu održavaju se pripreme i zvanične utakmice muškog košarkaškog kluba "Sveti Đorđe" i ženskog odbojkaškog kluba "Žitište". Takođe, ova sala može da prihvati i sportiste koji se bave različitim borilačkim veštinama i u kojoj su se do sada organizovala brojna nacionalna takmičenja iz karatea.  Uzimajući u obzir da su smeštajni kapaciteti sa aspekta finansija izuzetno povoljni, naseljeno mesto Žitište pruža izuzetno povoljne uslove sportskim ekipama da ovde obave svoje pripreme za različita takmičenja. Napominjemo da su još u vreme SFR Jugoslavije ovde boravile ekipe iz Podgorice, Nikšića, Golubovaca, Banja Luke, Prijedora, a odbojkašice mlađih kategorija Beogradske "Crvene Zvezde" u Žitištu redovno obavljaju svoje pripreme. Ono što je posebno pohvalno za uslove u Žitištu, je redovno gostovanje fudbalskog prvoligaša "Napredak" iz Kruševca.
 
Naselje Banatski Dvor, udaljeno 5 kilometara od Žitišta, raspolaže jednim od najkvalitetnijih fudbalskih terena i stadiona u ovom delu Vojvodine. Stadion "Mirko Vučurević" ispunjava standarde za odigravanje prvoligaških utakmica i  često je domaćinski stadion fudbalskog  kluba "Banat" iz Zrenjanina. 
 
Naselje Ravni Topolovac poseduje sportsku halu kapaciteta 600 mesta za održavanje odbojkaških i košarkaških utakmica za koje ispunjava najviše takmičarske standarde.  
 

Linkovi

 

 

 

Anketa

Koji vid turizma, prema vašem mišljenju, treba da ima primarnu ulogu u Opštini Žitište ?
 

Posećenost sajta

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter